Weer van start 

Rondleiding Cuyperskerk, incl. torenbeklimming

Op zaterdag 18 juli 2020 starten we weer met de rondleidingen in de Cuyperskerk in Sas van Gent. Tijdens de rondleiding gaan we op zoek naar de geheimen en onontdekte plekjes van dit Sasse Rijksmonument. De kerk is na een ingrijpende renovatie omgetoverd tot versmarkt, evenementencentrum en handelsruimte MARKT 4. Gids Theo Sarneel laat de historische aspecten van de kerk zien en neemt de deelnemers mee met verhalen en anekdotes. De rondleiding is inclusief torenbeklimming (voor de liefhebbers). U bent vrij om na afloop een kleine bijdrage in de collectezak te doen.

 

I.v.m. de Corona-veiligheidsmaatregelen moet u zich tevoren aanmelden voor de rondleiding. Geef a.u.b. aan welke tijd uw voorkeur heeft. Het maximaal aantal deelnemers per rondleiding is 6 personen. 

 

De rondleidingen vinden plaats op zaterdag 18 juli 2020.

1e Rondleiding: start 10:30 uur

2e Rondleiding: start 13:00 uur


Doe eens een Rondje Sas

Diverse rondleidingen met gids door Sas van Gent

Sas van Gent heeft een rijke en interessante historie. Nog veel zicht- en tastbare herinneringen zijn er te vinden. Als geboren en getogen Sassenaar gids ik je graag door ons stadje. En daarbij vertel ik natuurlijk de verhalen en anekdotes. 

Rondleiding 1: Een hele dag Sas ontdekken

Rondleiding 2: Sluizen en kanaal

Rondleiding 3: Vesting en industrie

Rondleiding 4: De Cuyperskerk