Maastricht

Als er één stad in Nederland is waar het gedenkwaardige, rijke, historische en vooral rijk bourgondische leven nog zo tastbaar aanwezig is, dan is het wel in Maastricht. Al 20 eeuwen lang viert Maastricht het leven. Maar ook had de stad te maken met vele beleggingen, bezettingen en oorlogen. Tijdens de wandelingen proberen we de ziel van dit Maastricht te benaderen.


Het historische centrum

Wandeling 1

Het waren de Romeinen die de belangrijke ligging van Maastricht al onderkenden. En wij speuren de herinneringen en overblijfselen af. In Maastricht hebben kerken en kloosters onmiskenbaar een grote invloed gehad op de stad. Een wandeling door het centrum, waarbij we natuurlijk het Vrijthof niet vergeten, is één grote ontdekkingstocht.


De vestingwandeling

Wandeling 2

Maastricht kent nog vele restanten van de oude vestingen. Tot zelfs ver in de 19e eeuw was Maastricht nog een vesting. We wandelen langs en over de overblijfselen van de middeleeuwse stadsmuren. En je krijgt het verhaal te horen over hoe het rondeel ' De Vijf Koppen' aan zijn naam is gekomen.


Wyck, rond het centrum en de omgeving

Rondrit

Voor groepen met een bus is er de mogelijkheid om een rondrit te houden door zowel de stad Maastricht, de wijk Wyck, aan de overkant van de Maas en ook door de omgeving van de stad. Neem contact op voor de mogelijkheden.