Sas van Gent

Het kanaalstadje met een rijke historie. Het stadje waar ik geboren en getogen ben. In Sas valt zoveel te ontdekken.Boek eens een Rondje Sas

Zou Sas van Gent hebben bestaan zonder Keizer Karel? En hoe kwam het dat de Zoute Spije in de 16e eeuw al na een jaar na de opening instortte waardoor de scheepvaart belemmerd werd? Tijdens de wandelingen krijg je o.a. het verhaal te horen van Pier den Duvel. Die woonde op de plek waar ik als kind vaak speelde, achter het huis van mijn opa en opoe. In Sas van Gent zijn ook enkele mooie voorbeelden te zien van prachtige Jugendstillhuizen. Van de vestingwerken zijn nog restanten te vinden. Bovenop het bastion lopend zien we de legers van Prins Frederik Hendrik al in de verte lopen...


Sas van Gent

Rondleiding Cuyperskerk. 

In Sas van Gent staat de monumentale Cuyperskerk, Ook benieuwd naar dit historische gebouw? Een ook altijd al een kijkje willen nemen in de kerktoren?

Dat kan. Want op 4 achtereenvolgende zaterdagen in juli en augustus 2019, en later op verzoek, kunt u onder leiding van gids Theo Sarneel de prachtig gerenoveerde Cuyperskerk in Sas van Gent bezoeken.

We lopen langs de ontstaansgeschiedenis van de Kerk en De gids vertelt verhalen over het rijke roomse leven in de kerk, verwijzend naar het hedendaagse en vroegere interieur.

Ook het verhaal van de meest recente renovatie tot Markthal Markt 4 komt aan bod.

Daarna beklimmen we de trappen van de kerktoren om daarboven een blik te werpen op de bijzondere Sasse plafondconstructie van het middenschip en te genieten van een panoramisch uitzicht over Sas van Gent.

 

NB: De torenbeklimming gebeurt in groepjes van maximaal 15 personen